Πως να επιλέξουμε την σωστή μπαταρία αυτοκινήτου

Χαλασμένη μπαταρία εκκίνηση αυτοκινήτου με καλώδια

Η επιλογή της σωστής μπαταρίας για το αυτοκίνητο μας είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, εάν γνωρίζουμε τις διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος) και την ζεύξη της, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι θέμα επιλογής (σχεδόν). Εάν λοιπόν δεν γνωρίζετε αυτά τα στοιχεία πρέπει να ανοίξετε το καπό του αυτοκινήτου σας, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μέτρο, μολύβι και χαρτί.

1. Μετρήστε τις διαστάσεις της μπαταρίας

Μετρήστε και σημειώστε το μήκος, το πλάτος και το ύψος της μπαταρίας, η ακρίβεια σε εκατοστά αρκεί.

2. Βρείτε την ζεύξη της μπαταρίας

Τοποθετήστε νοητά την μπαταρία με τους δύο πόλους ακριβώς μπροστά στο στήθος σας, εάν ο θετικό πόλος είναι από την δεξιά πλευρά (το ποιο συνηθισμένο) τότε η μπαταρία έχει δεξιά ζεύξη "είναι δεξιά", αντίθετα εάν ο θετικό πόλος είναι από την αριστερή πλευρά τότε η μπαταρία έχει αριστερή ζεύξη "είναι αριστερή".

3. Επιλογή ισχύς της μπαταρίας

Τα αυτοκίνητα ή άλλα οχήματα παλαιάς τεχνολογίας έχουν χαμηλά φορτία, αρκεί μία μπαταρία χαμηλής ισχύος.

Τα σημερινά αυτοκίνητα ή άλλα οχήματα νέας τεχνολογίας εξοπλισμένα με συστήματα ABS, ESP, A/C κλιματισμός κλπ, έχουν μεγαλύτερα φορτία και απαιτούν μπαταρίες μεσαίας ή υψηλής ισχύος. Εάν στο αυτοκίνητο σας υπάρχει εξοπλισμός εκτός του εργοστασιακού, όπως ένα ηχοσύστημα με ενισχυτές, subwoofer κλπ, τότε μία μπαταρία υψηλής ισχύος θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Νέα οχήματα εξοπλισμένα με σύστημα Start & Stop και TAXI έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από την μπαταρία τους, πέρα από την απαίτηση ισχύος, οπότε μία μπαταρία κατηγορίας Start & Stop είναι η σωστή επιλογή.

Τα παραπάνω στο G-market.gr

Έχουμε προσαρμόσει την κατηγορία των μπαταριών ώστε η διαστάσεις και η ζεύξη της μπαταρίας να εμφανίζονται ως φίλτρα προϊόντων οπότε:

  1. Επιλέξτε τις διατάσεις και την πολικότητα (ζεύξη) της μπαταρίας σας για να περιορίσετε τα αποτελέσματα στις συμβατές πλέον μπαταρίες με το αυτοκίνητο σας.
  2. Πλέον μπορείτε να επιλέξτε την μπαταρία που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του αυτοκινήτου σας.

Δείτε όλες τις μπαταρίες αυτοκινήτου που διαθέτουμε

Εάν βρήκες ενδιαφέρον τις πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτό το άρθρο ή εντόπισες κάτι που δεν ισχύει, γράψε ένα σχόλιο για να μας βοηθήσεις να συνεχίσουμε την εργασία μας.

Γράψε νέο σχόλιο

Απλό κείμενο

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Οι γραμμές και οι παράγραφοι κλείνουν αυτόματα.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετατρέπονται αυτόματα σε συνδέσεις.