Αντιπαγωτικό πετρελαίου, είναι αποτελεσματικό;

Από ath.galanis - Σαβ, 05/01/2019 - 08:47
Παγωμένο αυτοκίνητο στο χιόνι ζητά βοήθεια

Υπάρχουν πολλές αναφορές όπου έχει γίνει χρήση αντιπαγωτικού στο Diesel κίνησης ή στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά το πετρέλαιο πάγωσε!

Κάτω όμως από ποιες συνθήκες έγινε η χρήση του προϊόντος;

Πως λειτουργεί το αντιπαγωτικό;

Το αντιπαγωτικό υγρό εμποδίζει τους κρυστάλλους παραφίνης του πετρελαίου να ενωθούν μεταξύ τους, κάτι που συμβαίνει σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι το αντιπαγωτικό πρέπει να υπάρχει μέσα στο πετρέλαιο πριν αρχίσουν να αναπτύσσονται οι χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν προσθέσουμε το προϊόν σε ήδη χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος τότε το ποιο πιθανό είναι να μην μπορέσει να λειτουργήσει με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να παγώσει.

Μέχρι πόσους βαθμούς μείον προστατεύει το αντιπαγωτικό;

Ο ποιο σημαντικός παράγοντας είναι το ίδιο το πετρέλαιο, όταν αυτό βγαίνει από το διυλιστήριο έχει ήδη κάποιο όριο ανοχής στις χαμηλές θερμοκρασίες (ας υποθέσουμε -8°C). Το αντιπαγωτικό με την σειρά του ενσχύει αυτό το όριο κατά κάποιες μονάδες, επομένως όσο ποιο "ανθεκτικό" είναι το πετρέλαιο τόσο καλύτερη προστασία προσφαίρει το αντιπαγωτικό.

Όσον αφορά τα αντιπαγωτικά, κάθε κατασκευστής δίνει τα δικά του χαρακτηριστικά και πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης τους, πριν προσθέσουμε το προϊόν στο ρεζερβουάρ πετρελαίου του οχήματός μας ή στην δεξαμενή πετρελαίου θέρμανσης του καυστήρα μας.

Το ανιπαγωτικό δεν ξεπαγώνει το πετρέλαιο!

Σε περίπτωση που το πετρέλαιο έχει ήδη παγώσει, δηλαδή οι κρύσταλλοι παραφίνης έχουν ενωθεί μεταξύ τους, δεν υπάρχει περιθώριο δράσης για το αντιπαγωτικό πρόσθετο, οπότε την δεδομένη στιγμή δεν έχει καμία ουσία να το χρησιμοποιήσουμε.

Παγωμένο φίλτρο πετρελαίου (παραφίνη)

Τελικά τα αντιπαγωτικά πρόσθετα είναι αποτελεσματικά;

Φυσικά και είναι! Επώνυμα προϊόντα όπως τα Γερμανικής προέλευσης αντιπαγωτικά πετρελαίου της ERC Additiv που θα βρείτε στο G-market.gr περνούν εκτενείς ελέγχους και δοκιμασίες TÜV, πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά, έτσι ώστε εφόσον το προϊόν χρησιμοποιηθεί στις κατάλληλες συνθήκες και πάντα με βάση τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή, προστατεύουν αποτελεσματικά το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου από τον παγετό.

ΒΑΛΕ ΑΝΤΙΠΑΓΩΤΙΚΟ ΠΡΙΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Γράψε νέο σχόλιο

Απλό κείμενο

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Οι γραμμές και οι παράγραφοι κλείνουν αυτόματα.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετατρέπονται αυτόματα σε συνδέσεις.