Σωστή χρήση του Oregon PowerSharp

Χρήση του Oregon PowerSharp

Έναντι των απλών αλυσίδων αλυσοπρίονου, όπου το σημείο κοπής είναι εσωτερικά του δοντιού, το σημείο κοπής της αλυσίδας Oregon PowerSharp είναι στο επάνω μέρος του δοντιού. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί η αλυσίδα να τροχιστεί αυτόματα!

Τι πρέπει να προσέξουμε

Δεδομένης της νέας φιλοσοφίας του δοντιού κοπής, πρέπει να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες του νέου συστήματος κοπής, τις οποίες αναφέρουμε παρακάτω.

Κατά την διάρκεια της κοπής ξύλων με αλυσίδα PowerSharp

  • Την στιγμή που ακουμπά η αλυσίδα στο ξύλο το αλυσοπρίονο πρέπει να έχει αρκετές στροφές.
    Τα δόντια της αλυσίδας αλυσοπρίονου PowerSharp κόβουν περισσότερο από τα κοινά δόντια αλυσίδας, με αποτέλεσμα να "σκαλώνουν" περισσότερο επάνω στο ξύλο, έτσι εάν το αλυσοπρίονο δεν έχει αρκετές στροφές την στιγμή της επαφής τα δόντια κινδυνεύουν να σπάσουν.
  • Η αλυσίδα πρέπει να είναι καλά τεντωμένη. Σε αντίθεση με τις κοινές αλυσίδες αλυσοπρίονου όπου προτείνεται να υπάρχει μία σχετική χαλαρότητα και λόγο της ιδιαιτερότητας του δοντιού κοπής PowerSharp η αλυσίδα πρέπει να είναι καλά τεντωμένη για να μήν "παιξει" δεξιά - αριστερά επάνω στην λάμα. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ότι το υπερβολικό τέντωμα της αλυσίδας οδηγεί συνήθως σε γρήγορη φθορά του μπροστινού γραναζιού της λάμας!

Κατά την διάρκεια του τροχίσματος της αλυσίδας PowerSharp

  • Κατά την διάρκεια του τροχίσματος της αλυσίδας πρέπει να ασκούμε την πίεση σε ευθεία γραμή με την λάμα για να αποφύγουμε το στραβό τρόχισμα των δοντιών της αλυσίδας. Αυτό επιτυγχάνεται σπρώχνοντας το αλυσοπρίονο, προς το σύστημα αυτόματου τροχίσματος PowerSharp, μόνο με το ένα χέρι από την πίσω λαβή χωρίς να ασκούμε πίεση στην πλευρική λαβή.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΛΥΣΙΔΑ & ΛΑΜΑ PowerSharp

Εάν βρήκες ενδιαφέρον τις πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτό το άρθρο ή εντόπισες κάτι που δεν ισχύει, γράψε ένα σχόλιο για να μας βοηθήσεις να συνεχίσουμε την εργασία μας.

Γράψε νέο σχόλιο

Απλό κείμενο

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Οι γραμμές και οι παράγραφοι κλείνουν αυτόματα.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετατρέπονται αυτόματα σε συνδέσεις.